YENİOrta Amerika Çok Yakında!
AntalyaTürkiye

Antalya Şehir İçi Ulaşım

3 dk okuma süresi

Tramvay, Otobüs, Taksi ve Araç Kiralama olmak üzere 4 farklı başlık altında topladığımız Antalya Şehir İçi Ulaşım sayfası, seyahatiniz boyunca kullanabileceğiniz ulaşım araçları hakkında bir fikir sahibi olmanız amacıyla hazırlanmıştır;

Not

Tramvay

Antalya’nın merkez ilçelerinde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) kullanılan toplu taşıma aracıdır. Antray olarak da adlandırılmaktadır. İlk olarak 1999 yılında açılmış olup günümüzde 48 km uzunluğa sahip 4 farklı hattan oluşmaktadır;

Hat Güzergâh
T1A Fatih ⇔ Havalimanı
T1B Fatih ⇔ EXPO
T2 (Nostalji Tramvayı) Müze ⇔ Zerdalilik
T3 Varsak ⇔ Müze

Not

Otobüs

Antalya içi ulaşımda hizmet veren çok sayıda otobüs bulunmaktadır. Bunlardan büyük çoğunluğu özel şirketlere, diğerleri ise belediyelere aittir. Özel şirketlere ait otobüsler ilçeler arası yolculukta, belediye otobüsleri de ilçe bazında görev almaktadır.

Not

  • Antalyakart sistemine ait Tam Kart kullanarak ödeme yapılır.
  • Antalya Havalimanı – Şehir Merkezi arası ulaşımda 600 veya 800 numaralı otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.
  • İlçeler arası yolculuk için ilgili ilçenin otogarına gitmeniz gerekiyor. İlçeler Arası Otobüs Bileti Fiyatları
  • Google Maps yerine Moovit uygulamasını kullanmanızı öneririz.

Taksi

Özellikle bu şehirde kullanımını tavsiye etmediğimiz ulaşım araçları. Gerçekten çok pahalılar. Hatta belirli noktalar arası ücretlendirme yabancı piyasaya göre yapılmakta. Binmeden önce sıkı bir fiyat pazarlığı yapmanız gerekiyor. Diyelim ki anlaştınız, taksimetrenin açıldığını kontrol etmenizde de fayda var!

“Normal Şartlar” Altında Taksi Ücretleri
Taksimetre Açılış 10 ₺
* Km Başı 14 – 16 ₺
* İndi – Bindi 40 – 45 ₺

Not

  • Havalimanı – İl/İlçeler arası ortalama taksi ücretlerine buradan göz atabilirsiniz.
  • * İlçeden ilçeye değişebilen ücretler.

Araç Kiralama

Hiçbir toplu taşıma aracının kalkış saatine veya güzergâhına bağlı kalmadan stressiz bir gezi yapmak harika bir duygu. Ki söz konusu olan şehir Antalya. Yol üzerinde gördüğünüz her köye kasabaya girip fotoğraf çekmek istiyorsunuz. Öyle anlar oluyor saatlerce manzarayı seyrediyorsunuz. Ayrıca park derdi yok, trafik yok. Hafif yaz esintisi, mavi yeşil doğa, tarih ve siz. İmkanınız varsa değerlendirmenizi öneririz 😎

Antalya Merkez Park Ücretleri
Antalya Merkez Hastane Bölgesi (Yıldız Cd., Kazım Karabekir Cd., Tarık Akıltopu Cd., Defterdarlık Bul.) Antalya Merkez Diğer Bölgeler Korkuteli ve Serik Bölgeleri
0-15 dk Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz
15-30 dk 7 ₺ 10 ₺ 10 ₺
30-60 dk 12 ₺ 20 ₺ 15 ₺
60-120 dk 18 ₺ 30 ₺ 25 ₺
120 dk ve üzeri her saat +5 ₺ +10 ₺ +10 ₺

Antalyakart (Tam Kart)

Antalya merkez ilçelerindeki (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) tüm halk otobüslerinde ve tramvaylarda geçerli olan ulaşım kartıdır. 15,00 ₺ karşılığında yetkili bayilerden ve dolum noktalarından temin edebilir, daha sonra ise içerisine istediğiniz miktarda yükleme yapabilirsiniz. Her basımda 9,60 ₺ bakiyeden çekilir.

Not

  • Ulaşım araçlarına binişlerde temassız banka/kredi kartı da kullanılabilir. Yalnız, bu ödeme yöntemini tercih ederseniz 9,60 ₺ yerine 9,85 ₺ ödeme yapmanız gerekir.
  • Kart aynı anda birkaç kişi tarafından kullanılabilir.
  • Otobüs ve tramvaylar arasında, veya kendi aralarında 1 saat içinde 1 kere aktarma yapabilirsiniz. Aktarma ücreti 3,00 ₺.
  • Kartınıza buradan veya Mobil Antalyakart uygulaması (App Store / Google Play Store) aracılığı ile online olarak da yükleme yapabilirsiniz. Yalnız yükleme, ödeme işlemi gerçekleştirildikten sonra ilk toplu taşımaya binişinizde kartınıza aktarılır. Araca binişinizde kart okutma cihazından “online dolum” seçeneğine basmanız ve sonrasında kartınızı cihaza okutmanız gerekmektedir. Bu işlemin sonunda dolum işleminiz gerçekleşecektir. Daha ayrıntılı açıklama için Mobil Uygulama Kullanım Klavuzunu okuyabilirsiniz.

Bu başlık Antalya serisinin 2. yazısıdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir