Türk Çayı
Doğu Karadeniz bölgesinde üretilen çay yaprakları ile yapılır. Tat bir yana, demlenme ve servis edilme yöntemleri ile bile diğer çaylara göre farklılık gösterir. Olmazsa olmaz iki materyal çaydanlık ve ince belli çay bardağıdır.
Ayran
Sulandırılmış yoğurdun az ölçüde tuz ile karışımından yapılan ve Türk mutfağına ait olan en yaygın içeceklerden biridir.
Boza
Ana malzemeleri darı irmiği, su ve şeker olan bir Türk içeceğidir. Genellikle kış aylarında tüketilir.
Şalgam Suyu
Şalgam bitkisi ve siyah havucun, su ve tuz ile mayalanmasıyla yapılır. Genellikle siyah havuç ile birlikte soğuk bir şekilde servis edilir.
Türk Kahvesi
Tarihi 14. yüzyıl başlarına kadar dayanan bu Türk Kahvesi, kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Cezve içerisinde kısık ateşte, şekerli ya da sade olarak pişirilen ve kahve fincanıyla içilen bu köpüklü kahve aynı zamanda telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.
Rakı
Damıtma yoluyla elde edilen, suma kullanılan ve genellikle anason tohumu ile aromalandırılan alkollü bir içkidir. Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde gayrimüslimler tarafından üretilmeye başlanmış ve zamanla Anadolu’da da yaygın olarak içilen bir içki haline gelmiştir.
Salep
Orkidegiller (Salepgiller) ailesinin birçok türünün toprak altı yumrularından elde edilen tozun şekerli sütle ya da suyla kaynatılmasıyla yapılan ve üzerine tarçın eklenerek sıcak bir şekilde servis edilen içecektir.
Merhaba; 2 yetişkin ve 2 çocuk (6 yaş ve 13 yaş) 3 günlük havaalanından başlayacak Viyana seyahatinde, şehir içi toplu…